1- kita perlukan 3 biji telur 2- 1 cawan susu ( 150ml) 3- tepung gandum 2 cawan (275 gram) 4- gula halus 1 cawan |
ini adalah deretan bahan-bahan tambahan dalam membuat apam dari kiri Ovelette, perisa vanilla, pewarna, merah, pewarna oren, serbuk penaik |
5- campurkan semua bahan (1-4), Ovelette 1 sudu kecil & serbuk penaik 2 sudu kecil 6- putar dengan kelajuan maksima selama 15-20 minit 7- siap untuk diagihkan kepada beberapa bahagian.. |
seroja bagikan kepada 4 bahagian..1 bahagian yang duk berbunjut dalam plastik tu warna asal dan yang lain2 tu ikut suka korang la nak letak warna apa pun.. |
sediakan bekas lompang..letak mangkuk kertas saiz kecil dalam acuan tuu...Seroja import khas tukang perisi mangkuk kertas ni..hehe |
letak dalam pengukus dan kukus 10-15 minit atau sehingga apam masak... |
siap untuk dihidang |
resepi ni simple je...boleh dicuba bila-bila masa...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan