Actually...ni ada kesinambungan daripada episod mencantas pokok turi dalam entry yang lepas...kan Seroja ada mencantas-cantas supaya pohon turi tu rendang..dan bila tumbuh pucuk pun segar dan cantik je..so..seroja ambik la sedikit pucuk tu untuk dijadikan menu ni..erm...kita survey yok!
sediakan semangkuk pucuk turi dan 1/2 biji labu manis yang dah pun dipotong |
- ambil 1 biji bawang besar dan 2 ulas bawang putih - hiris2 bawang tuu macam dalam gambar |
- ambil segenggam ikan bilis - cuci bersih dan tumbuk, Seroja tumbuk pun x lumat sangat.. - masukkan dalam kuah |
- labu yang dipotong, dibersihkan dan ditos.. - masukkan dalam periuk yang berisi kuah..tunggu sampai mengelegak.. |
dah siap..bolehlah dihidang... |
Senang je...x perlu nak tumis2..x perlu nak hias2..hehe.. sebab dah menyerlah warna masakan ni...korang cubalah ye...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan