
Anda terfikir untuk memasak menu yang simple, mudah dan cepat? hehe..seroja ada jawapan. sebab kebanyakan menu dari seroja agak dan sangat mudah dicuba. sesuai sangat bagi mereka-mereka yang baru berjinak-jinak di dapur..senang cakap yang baru nak belajar memasak..x perlu malu..yang penting usaha tangga kejayaan.
sebenarnya lauk pauk yang simple lebih menyelerakan berbanding menu-menu berat dan rumit nak memasak. di sini seroja nak kongsikan lagi satu menu yang cukup mudah untuk di cuba..jom terjah...
![]() |
1. bersihkan kerang. 2. sediakan bahan 3. bawang besar dihiris, bawang putih, cili padi dan serai diketuk |
![]() |
4. satukan semua kerang dan semua bahan dalam periuk ( tambah 1 sudu kecil garam & 1/2 sudu kecil serbuk perasa.) |
![]() |
7. perahkan sebiji limau kasturi dan bolehlah tutup api. sedia untuk dihidangkan |
erm..amacam? senang kan? basuh-basuh..hiris-hiris...ketuk-ketuk..campak-campak..rebus-rebus..dah siap untuk santapan sendiri dan juga keluarga. mesti cuba ni kan..good luck ye..selamat mencuba..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan